Overslaan en naar inhoud gaan

58+ regeling

De 58+ regeling is een extra regeling voor werknemers vanaf 58 jaar. De 58+ regeling compenseert pensioenopbouw bij minder of lichter werk. 

Compensatie bij minder werken

Gaat je werknemer (58 jaar of ouder) minder werken, dan gaat zowel het salaris als de pensioenopbouw vanaf dat moment omlaag. Pensioenfonds Meubel compenseert de gemiste pensioenopbouw voor deze werknemer. Dat doen we voor maximaal 20% van de totale premie die gold voordat je werknemer minder ging werken. 

Aanmelden compensatie bij minder werken

Meld de werknemer bij ons aan voor de compensatie bij minder werken. Daarnaast regel je de compensatie zelf in je salarispakket. Pensioenaangifte voor je werknemer? Gebruik de verloonde uren en het pensioengevend salaris van vóór de regeling!

Aanmelden compensatie bij minder werken (pdf).

Compensatie bij een lichtere functie 

Krijgt je werknemer (58 jaar of ouder) een lichtere functie met een lager salaris, dan bouwt je werknemer daardoor ook minder pensioen op. Als werkgever kun je de pensioenopbouw van deze werknemer compenseren. Dat kan voor maximaal 8% van de totale premie. Deze premie betaal jij als werkgever. 

De compensatie bij een lichtere functie geldt alleen voor werknemers die vallen onder de cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven.

Regel compensatie zelf bij je pensioenaangifte

Je hoeft de werknemer niet bij ons aan te melden. De compensatie bij een lichtere functie regel je zelf in je salarispakket. Geef bij de pensioenaangifte geen verlaging van het salaris en verloonde uren door. Dan gaat de pensioenopbouw ook niet omlaag. Je kunt de regeling op elk moment in laten gaan.

Je mag het salaris wel verlagen als de werknemer een pensioendaling heeft van meer dan 8%. Bij deze variant gaat de regeling vanaf 1 januari van een jaar in.