Overslaan en naar inhoud gaan

58+ regeling

De 58+ regeling is een extra regeling voor werknemers vanaf 58 jaar. De 58+ regeling compenseert pensioenopbouw bij minder of lichter werk. Er zijn twee varianten van de regeling: compensatie bij minder werk en compensatie bij lichter werk. 

Variant 1: compensatie bij minder werken

Gaat een werknemer van 58 jaar of ouder minder werken? Dan gaat zowel het salaris als de pensioenopbouw vanaf dat moment omlaag. Bij deze variant van de regeling krijgt de werknemer voor het verlies van pensioenopbouw een compensatie. Die compensatie is maximaal 20% (2022) van het pensioen dat de werknemer opbouwde voordat hij of zij minder ging werken.

Werknemer aanmelden: volg de stappen

Volg onderstaande om je werknemer aan te melden.

Stap 1: meld je werknemer aan

Meld je werknemer aan met aan aanmeldformulier. Je schat het aantal uren dat de werknemer minder gaat werken in het huidige jaar. Dit is een schatting, omdat het jaar nog niet is afgelopen.

Stap 2: geef loongegevens door

In het salarispakket geef je de uitbetaalde uren en het pensioengevend salaris door van vóór de regeling. Zo kunnen wij berekenen hoeveel pensioenopbouw we moeten compenseren. Kijk voor de exacte inregeling van het contract naar de geldende cao-afspraken.

Stap 3: geef elk jaar geschatte verlofuren door

Geef elk jaar de geschatte verlofuren voor je werknemer door. Gebruik hiervoor hetzelfde formulier.

Met deze gegevens corrigeren we eventueel te veel betaalde premie. Als je het formulier volgend jaar niet opnieuw opstuurt, betaal je over dat jaar namelijk te veel pensioenpremie.

Stap 4: geef eventueel definitief aantal verlof uren door

Klopt de schatting van de verlofuren na afloop van het jaar niet? Dan geef je het definitieve aantal verlofuren in de 58+ regeling aan ons door via hetzelfde formulier.

Variant 2: compensatie bij een lichtere functie 

Krijgt een werknemer van 58 jaar of ouder een lichtere functie met een lager salaris? Dan gaat ook de pensioenopbouw omlaag. Valt de werknemer onder de cao Interieurbouw en Meubelindustrie, dan kun je als werkgever de lagere pensioenopbouw van deze werknemer (gedeeltelijk) compenseren. Je betaalt hiervoor maximaal 8% van de premie die vóór de verlaging gold. Deze extra premie gebruiken we voor extra pensioenopbouw van de betrokken werknemer.

Regel compensatie zelf bij je pensioenaangifte

Je hoeft de werknemer niet bij ons aan te melden. De compensatie bij een lichtere functie regel je zelf in je salarispakket. Geef bij de pensioenaangifte geen verlaging van het salaris en verloonde uren door. Dan gaat de pensioenopbouw ook niet omlaag. Je kunt de regeling op elk moment in laten gaan.

Je mag het salaris wel verlagen als de werknemer een pensioendaling heeft van meer dan 8%. Bij deze variant gaat de regeling vanaf 1 januari van een jaar in.