Overslaan en naar inhoud gaan

Excedentregeling

Werknemers bouwen pensioen op tot een maximum salaris van € 61.405 (bedrag 2021). Je kunt werknemers die meer verdienen een extra regeling aanbieden: de excedentregeling. 

Vraag een offerte aan voor de excedentregeling
  • Je werknemers krijgen later meer pensioen.
  • Uitkering voor nabestaanden is ook gedekt in deze regeling.
  • Het voorstel is vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Wat is de excedentregeling?

Werknemers bouwen pensioen op tot een maximum salaris van € 61.405 (bedrag 2021). Je kunt werknemers die meer verdienen een extra regeling aanbieden: de excedentregeling. Met de excedentregeling bouwen je werknemers pensioen op tot € 112.189 (bedrag 2021) in plaats van € 61.405.

Bekijk het reglement excedentregeling (pdf).

Hoe werkt de excedentregeling?

Extra regeling voor alle werknemers met een hoger salaris

De excedentregeling is interessant als je werknemers in dienst hebt die meer verdienen dan het maximum salaris € 61.405 (bedrag 2021). Met de excedentregeling bouwen deze werknemers pensioen op tot een bruto salaris van € 112.189 (bedrag 2021) in plaats van € 61.405. 

Een hoger pensioen als je werknemer met pensioen gaat

Met de extra regeling bouwt je werknemer over een hoger salaris pensioen op. Dit betekent dat je werknemer een hoger pensioen krijgt op het moment dat hij of zij het pensioen in laat gaan. 

Samen betalen jullie de premie

Je werknemer en jij betalen samen de premie voor deze extra regeling. De hoogte van de premie berekenen we op basis van het jaarlijkse premiepercentage en de loongegevens die je bij ons aanlevert. 

Vraag een offerte aan

De excedentregeling zit niet in de basis pensioenregeling. Je kunt als werkgever deze regeling aan je werknemers aanbieden. Kies je voor de excedentregeling, dan geldt de regeling automatisch voor alle werknemers met een hoger salaris. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.