Actuele dekkingsgraad iets omlaag

30
mrt
2018

In februari zette de stijgende lijn van de dekkingsgraad even iets minder hard door dan in januari. Zo ging de actuele dekkingsgraad zelfs iets omlaag. Ondanks deze lichte daling, steeg de beleidsdekkingsgraad wel. Wat betekent dat we op koers blijven voor een volledig financieel herstel.

Dekkingsgraad februari 2018

Op 28 februari 2018 was de actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds 109,8% en de beleidsdekkingsgraad 107,9%. Dat is 2,1% lager en 0,5% hoger dan eind januari. De daling van de actuele dekkingsgraad komt door het rendement op vermogen. Dit heeft een negatief effect op de actuele dekkingsgraad. Ondanks de lichte daling hoeven we ons geen zorgen te maken over de financiële situatie. Dat komt omdat de beleidsdekkingsgraad wel is gestegen. Wat betekent dat de financiële situatie gemiddeld genomen wel weer iets is verbeterd.

Meer informatie over de dekkingsgraad

De actuele dekkingsgraad is gelijk aan de maandelijkse dekkingsgraad. Die berekenen we dus één keer per maand. Meer informatie over deze dekkingsgraad, de beleidsdekkingsgraad én het herstelplan lees je bij het onderdeel Financiële Situatie op onze website.