Dekkingsgraad april 2017

08
jun
2017

De beleidsdekkingsgraad (12 maandgemiddelde) van Pensioenfonds Meubel is eind april 101,0%. Dit betekent dat de beleidsdekkingsgraad gestegen is. In maart was de beleidsdekkingsgraad namelijk 100,4%. De actuele dekkingsgraad is gestegen van 105,0% eind maart naar 105,6% eind april.

Beleidsdekkingsgraad blijft stijgen

De afgelopen maanden is de beleidsdekkingsgraad gestegen. Ook in april was dit weer het geval. De stijging van de beleidsdekkingsgraad komt door de stijging van de actuele dekkingsgraad. Dat zit namelijk zo: de beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de laatste twaalf actuele dekkingsgraden. De laatste maanden is de actuele dekkingsgraad gestegen, met als resultaat een stijging in de beleidsdekkingsgraad. De stijging in de actuele dekkingsgraad in april is veroorzaakt door de stijgende rente.

Dekkingsgraad stijgt nog niet hard genoeg

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel is eind april gestegen naar 101,0%. Op basis van het herstelplan is de verwachting dat we eind 2017 een beleidsdekkingsgraad van 104,2% moeten hebben. Op dit moment lopen we achter op het ingediende herstelplan.