Dekkingsgraad in mei

24
jun
2020

Rendement en rente laten de actuele dekkingsgraad stijgen

De oorzaak van de stijging van de actuele dekkingsgraad is het rendement dat het pensioenfonds heeft behaald op beleggingen. Ook is de rente een klein beetje gestegen. Door deze twee ontwikkelingen is de actuele dekkingsgraad gestegen.

Wanneer stijgt de beleidsdekkingsgraad weer?

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraad van de afgelopen 12 maanden. Pensioenfonds Meubel verwacht daarom dat de beleidsdekkingsgraad de komende maanden verder zal dalen. Naar verwachting stijgt de dekkingsgraad begin 2021 weer.

Hoe doet Pensioenfonds Meubel het in vergelijking met andere pensioenfondsen?

Ben je benieuwd hoe Pensioenfonds Meubel het doet in vergelijking met andere pensioenfondsen? Je kunt hier niet alleen de dekkingsgraad, maar ook andere gegevens zoals kosten vergelijken met andere pensioenfondsen.

Een nieuw pensioenstelsel, wat betekent dat voor de dekkingsgraad?

De afgelopen weken is er in de media veel aandacht besteed aan het nieuwe pensioenstelsel. Uiterlijk 1 januari 2026 moeten alle pensioenregelingen aangepast zijn aan de nieuwe regels. Voorlopig heeft het nieuwe pensioenstelsel dus nog geen gevolgen voor de dekkingsgraad. In het nieuwe pensioenstelsel zal er geen dekkingsgraad meer zijn. In het nieuwe pensioenstelsel wordt er namelijk niets beloofd over de hoogte van het uiteindelijke pensioen. Het pensioenfonds hoeft dan ook niet meer bij te houden of er voldoende geld is om al die beloftes na te komen.

Lees meer over het pensioenstelsel in dit nieuwsbericht: Meer duidelijkheid over het nieuwe pensioenstelsel.