Pensioenfonds Meubel ondertekent intentieverklaring voor IMVO

10
jul
2017

Op 30 maart 2017 heeft de pensioenfederatie de ‘Intentieverklaring IMVO-afspraken pensioenfondsen’ gepubliceerd. Pensioenfondsen die deze intentieverklaring ondertekenen geven aan dat zij toe willen werken naar een afspraak voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Op dit moment heeft ongeveer 85% van de pensioenfondsen de intentieverklaring ondertekent, waaronder ook Pensioenfonds Meubel.

De te maken IMVO-afspraken zijn erop gericht om bij te dragen aan het waarborgen van een goed en betaalbaar pensioen, een stabiele economie en een duurzame, veilige en rechtvaardige wereld. Bij pensioenfondsen draaien de IMVO-afspraken voornamelijk om verantwoord beleggen. Zo belegt Pensioenfonds Meubel bijvoorbeeld niet in bedrijven die controversiële wapens maken of die zich schuldig maken aan kinderarbeid. Als we IMVO-afspraken maken over verantwoord beleggen, zorgen we ervoor dat we met de gehele pensioensector dit bijvoorbeeld niet meer doen. Daarnaast zullen we als pensioensector samenwerken en meer informatie uitwisselen, zodat wij als pensioenfonds verantwoord beleggen op een hoger plan kunnen tillen.

De pensioensector is niet de enige sector die IMVO-afspraken heeft gemaakt. Zo gingen de Textiel sector en de Bankensector ons al voor. De pensioenfondsen die de intentieverklaring hebben ondertekend werken samen aan een beleid over de verdere uitvoering. In de tussentijd blijft het pensioenfonds zich inzetten om verantwoord te blijven beleggen zoals we de afgelopen jaren ook al hebben gedaan. Wanneer er afspraken over IMVO zijn gemaakt, laten wij dit weten.