Overslaan en naar inhoud gaan

Samengaan met Houthandel: het is rond!


Vanaf 1 januari 2020 gaan Pensioenfonds Houthandel en Pensioenfonds Meubel samen verder. De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven dat de bij Pensioenfonds Houthandel opgebouwde pensioenen overgaan naar Pensioenfonds Meubel. Het Ministerie van Sociale Zaken heeft toestemming gegeven dat Pensioenfonds Meubel de pensioenregeling van Pensioenfonds Houthandel mag gaan uitvoeren. Met de toestemming van deze partijen, staat niets het samengaan nog in de weg.  

Wat verandert er voor jouw pensioen?
Het samengaan van Pensioenfonds Meubel en Pensioenfonds Houthandel heeft geen gevolgen voor jouw pensioen. De hoogte van je pensioen verandert niet als gevolg van het samengaan van beide pensioenfondsen.

Wat zijn de voordelen?
Hoe groter de groep, des te meer kun je de kosten uitsmeren. Zo vallen de kosten per deelnemer lager uit. Veel kosten kunnen vanaf 2020 gedeeld worden tussen de deelnemers van beide pensioenfondsen. Elke euro die bespaard wordt, komt ten goede aan het pensioen. De lagere kosten is dus een belangrijk voordeel van het samengaan.

Hoe worden de pensioenen samengevoegd?
Het opgebouwde pensioen van de deelnemers van Pensioenfonds Houthandel wordt overgedragen naar Pensioenfonds Meubel. Op het moment dat we dit gaan doen, kijken we goed naar de dekkingsgraad van beide pensioenfondsen. We willen namelijk niet dat deelnemers van Pensioenfonds Meubel moeten betalen voor het samengaan van de pensioenfondsen. Daarom wordt het verschil in de dekkingsgraad gecorrigeerd. Waarschijnlijk is de dekkingsgraad van Pensioenfonds Houthandel wat hoger dan die van Pensioenfonds Meubel. In dat geval krijgen alle deelnemers van Pensioenfonds Houthandel eenmalig een verhoging van het pensioen.