Overslaan en naar inhoud gaan

Organisatie: Waardeoverdracht tijdelijk niet mogelijk


De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel is sinds februari 2021 weer hoger dan 100%. We moeten dan eigenlijk weer meewerken aan waardeoverdracht. Maar we kunnen dat op dit moment niet doen. Vanaf juli 2021 zal het wel weer mogelijk zijn.

We kunnen nu niet meewerken aan waardeoverdracht

Er is sprake van waardeoverdracht als een deelnemer zijn pensioenpotje meeneemt van het ene pensioenfonds naar het andere.  De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel was sinds eind juli 2020 lager dan 100%. Als dat gebeurt mag een pensioenfonds niet meewerken aan waardeoverdracht.

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel is sinds eind februari 2021 weer hoger dan 100%. We moeten dan eigenlijk weer meewerken aan waardeoverdracht. Maar we kunnen dat op dit moment niet doen. We hebben daar een goede reden voor. 

We vragen even geduld

Per 1 januari 2021 hebben we onze pensioenadministratie overgedragen aan TKP. We zijn nog druk bezig om dit af te ronden. Nog niet alle gegevens van onze deelnemers zijn bijgewerkt. We kunnen die gegevens nu dus nog niet gebruiken. En dan is het ook niet mogelijk om mee te werken aan waardeoverdracht. De kans op fouten is te groot.  

Heb je onlangs een verzoek tot waardeoverdracht ingediend? We beseffen dat het vervelend is, maar we vragen toch even je geduld. We helpen onze deelnemers liever iets later, maar goed, dan nu met een grotere kans op fouten. 

Wilde je op korte termijn een verzoek tot waardeoverdracht indienen? Doe dat vooral en wacht daar niet mee. We nemen je verzoek zeker in behandeling. Het kan alleen iets langer duren voor je er bericht van krijgt. 

We verwachten dat we vanaf juli 2021 weer kunnen meewerken aan individuele waardeoverdrachten.