In de tijd dat je in onze sector werkte, heb je bij Pensioenfonds Meubel ouderdomspensioen opgebouwd. Heb je er na je uitdiensttreding niet voor gekozen je pensioen mee te nemen naar het pensioenfonds (of de pensioenverzekeraar) van je nieuwe werkgever? Dan ontvang je vanaf het moment dat je met pensioen gaat, een pensioenuitkering  van Pensioenfonds Meubel. Deze uitkering ontvang je zolang je leeft. 

Heb je maar een klein pensioen opgebouwd? Dan kan je pensioen worden afgekocht. Je krijgt het pensioen dan in één keer uitbetaald.  Of je een klein pensioen hebt is afhankelijk van het moment waarop het pensioen wordt afgekocht. Als je langer dan twee jaar geen pensioen meer hebt opgebouwd én je pensioen lager is dan € 150 (in 2020), wordt het pensioen afgekocht. Je pensioen kan ook worden afgekocht als je met pensioen gaat. Dit kan alleen als het opgebouwde pensioen lager is dan € 497,27.

Hoeveel pensioen krijg je?

Hoeveel pensioen je straks ontvangt van Pensioenfonds Meubel, hangt vooral af van de hoogte van het salaris dat je verdiende en het aantal jaren dat je in onze sector werkte.  Het ouderdomspensioen wordt vanaf het moment dat je met pensioen gaat maandelijks uitbetaald, zolang je leeft. De hoogte van het ouderdomspensioen dat je bij ons hebt opgebouwd staat op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en op www.mijnpensioenoverzicht.nl