Ga je in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw, orgelbouw of houthandel werken? Dan ga je automatisch pensioen op bouwen bij Pensioenfonds Meubel. Het is goed om te weten dat er via Pensioenfonds Meubel niet alleen een pensioen voor jou is geregeld. Via het pensioenfonds is er namelijk ook iets geregeld als je arbeidsongeschikt raakt of  als je overlijdt.

Dit regelt je werkgever

Je werkgever meldt je aan bij het pensioenfonds. En jij ontvangt van het pensioenfonds informatie over je deelname aan de pensioenregeling. Dan krijg je ook toegang tot jouw persoonlijke omgeving op de website Mijn pensioen. Hier kun je je pensioen inzien en zelf je pensioen regelen.

Dit moet jij doen

In Mijn Pensioen kun je ook eenvoudig alle keuzes één voor één doorlopen.

Kies je voor waardeoverdracht?

Verander je van baan en krijg je daardoor een andere pensioenregeling? Dan kun je meestal je pensioen mee verhuizen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit noemen we waardeoverdracht.

Wil je een extra verzekering afsluiten voor als je overlijdt?

Wil je iets extra’s regelen voor je partner voor het geval je tijdens je dienstverband komt te overlijden? In sommige gevallen kun je er voor kiezen om een Anw-hiaatverzekering af te sluiten via Pensioenfonds Meubel.

Is je partner al aangemeld?

Via Pensioenfonds Meubel is er uitkering voor je partner geregeld. Als je overlijdt, krijgt je partner de rest van zijn of haar leven een uitkering. Dit geldt ook als je officieel samenwoont (dus een samenlevingscontract hebt afgesloten bij de notaris). In dat geval moet je je partner aanmelden bij ons.