Stop je met je baan in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw, orgelbouw of houthandel? Dan stopt automatisch ook je pensioen bij Pensioenfonds Meubel. Het ouderdomspensioen dat je hebt opgebouwd blijft natuurlijk van jou.

Dit regelt je werkgever

Je werkgever meldt je af bij het pensioenfonds. En jij ontvangt van het pensioenfonds informatie over het einde van je deelname aan de pensioenregeling.

Dit kun je zelf doen

Kies je voor waardeoverdracht?

Verander je van baan en krijg je daardoor een andere pensioenregeling? Dan kun je meestal je pensioen mee verhuizen naar je nieuwe pensioenfonds. Dit noemen we waardeoverdracht. Je regelt dit via je nieuwe pensioenfonds.

Wat regel je voor je partner?

Er is geen partnerpensioen voor je partner en geen wezenpensioen voor je kinderen als je overlijdt op een moment dat je niet meer deelneemt aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Meubel. Als je stopt met de deelname aan Pensioenfonds Meubel ruilen wij een deel van je ouderdomspensioen om naar een partnerpensioen. Dat betekent dat je ouderdomspensioen dan lager wordt. Je partner en kinderen krijgen dan wel een pensioen uitbetaald van Pensioenfonds Meubel als je overlijdt. Wil je deze ruiil niet? Laat ons dat dan weten, uiterlijk 2 maanden nadat je uit dienst treedt.

Word je zzp'er?

Word je zpp’er? Ook dan is het belangrijk om aan je inkomen voor later te werken. Als je wilt, kun je je pensioen blijven opbouwen bij Pensioenfonds Meubel? Neem dan uiterlijk 9 maanden nadat je bent gestopt in de meubelbranche contact met ons op. Pensioenfonds Meubel maakt dan een offerte voor je.