Ben je een werkgever in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw, orgelbouw of houthandel? Dan is het pensioen voor je werknemers geregeld via Pensioenfonds Meubel. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben namelijk samen afspraken gemaakt over één pensioenregeling voor deze bedrijfstakken.

Voor wie geldt de verplichtstelling?

Als werkgever in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw, orgelbouw of houthandel ben je wettelijk verplicht om deel te nemen aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Meubel. Het is jouw plicht en verantwoordelijkheid om je aan te melden bij het pensioenfonds. Daarnaast controleert Pensioenfonds Meubel ook actief welke bedrijven onder de verplichtstelling vallen. Daarbij kijken we ook naar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Als je volgens ons onder de verplichtstelling valt, sturen we je een aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur het binnen 2 weken terug.

Meld je werknemers aan

Als de inschrijving is afgerond, moet je je werknemers aanmelden voor pensioenregeling. Dit doe je via Uniforme Pensioenaangifte. Als je werknemers zijn aangemeld, informeert Pensioenfonds Meubel je werknemers over het pensioen en wat er voor hen is geregeld.

Vrijstelling van de verplichtstelling

In speciale situaties kunnen werkgevers namens hun werknemers vrijstelling van de verplichtstelling vragen. Vrijstelling moet je aanvragen bij het pensioenfonds.

Brancheorganisaties

Elke branche heeft een eigen brancheorganisatie. Ook daar kun je je organisatie bij aansluiten. Dat moet je als werkgever zelf doen. Klik hiernaast voor meer informatie.