Bij Pensioenfonds Meubel bouwen uw werknemers ouderdomspensioen op. Dit is de pensioenuitkering die ze vanaf hun pensionering tot aan het eind van hun leven ontvangen. 

Onze pensioenregeling

Hoeveel pensioen uw werknemers ontvangen hangt vooral af van de hoogte van het salaris dat ze hebben verdiend en het aantal jaren dat ze in onze sector hebben gewerkt. Als werknemers willen weten hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd kunnen ze dat terugvinden op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Dit UPO staat op de website in het deelnemersportaal. Ook vinden ze de hoogte van het pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Maximum salaris voor pensioen

Uw werknemers bouwen pensioen op over het salaris tot het ‘maximaal pensioengevend loon’. In 2019 is dit € 60.797 (voor de basisregeling). Verdienen medewerkers meer dan kunnen ze mogelijk deelnemen aan de excedentregeling. Dat verschilt per werkgever. U kunt namelijk zelf beslissen of u de excedentregeling wel of niet wilt aanbieden. De excedentregeling biedt de mogelijkheid om tot een bruto-salaris van € 107.593 pensioen op te bouwen. Boven een inkomen van € 107.593 kan geen pensioen worden opgebouwd.