Werken in een van onze branches kan fysiek zwaar zijn, terwijl de standaard pensioenleeftijd stijgt. Via Pensioenfonds Meubel wordt daarom de 58+ regeling aangeboden. Dankzij deze regeling kunnen werknemers vanaf 58 jaar minder werken, zonder gevolgen voor het pensioen.

Begeleid je werknemers

Via Mijn Pensioen kunnen werknemers zelf op maat bekijken wat eerder stoppen met werken voor het pensioen betekent. Hoe de 58+ regeling voor de werknemer in financieel opzicht uitpakt, wordt niet meegenomen in deze berekening. Als werkgever kun je samen met de werknemer bekijken of de 58+ regeling past bij jouw wensen en die van je werknemers.

Hoe werkt de 58+ regeling?

Als de werknemer minder werk gaat doen, kan dit ook gevolgen hebben voor het salaris van de werknemer. Als gebruik wordt gemaakt van de 58+ regeling, wordt de premie voor het pensioen vastgesteld op basis van het nieuwe salaris, maar de premie kan worden verhoogd met maximaal 15%. Deze extra premie wordt betaald uit een bestemmingsreserve.

Voor de meubelbranche: je werknemer kan ook lichter werk gaan doen

Als werkgever in de meubelbranche, kun je je werknemer ook aanbieden om in plaats van minder te gaan werken, lichter werk te gaan doen. In dat geval wordt de premie met maximaal 8% verhoogd. Deze premie wordt door de werkgever betaald.