Pensioenfonds Meubel heeft voor jouw werknemers een digitaal, persoonlijk pensioenportaal: Mijn Pensioen. Bij belangrijke pensioenmomenten informeren we een werknemer. Via Mijn Pensioen krijgt de deelnemer vervolgens inzicht in de persoonlijke pensioensituatie.

Wat kan een werknemer doen op Mijn Pensioen?

  • Als een werknemer nieuw in dienst komt, ziet de werknemer wat er in de pensioenregeling wel en niet is geregeld. Als je een Anw-hiaatverzekering aabiedt, kan de werknemer kiezen om wel of niet deel te nemen. Ook kan de werknemer waardeoverdracht aanvragen.
  • Als een werknemer uit dienst gaat, ziet de werknemer wat er gebeurt met het pensioen dat is opgebouwd en welke keuzes de werknemer heeft.
  • Elk jaar ontvangt een werknemer het Uniform Pensioenoverzicht. Dit is een overzicht van de hoogte van het pensioen. We sturen een berichtje als het UPO klaar staat.
  • De werknemer kan bekijken of het pensioen voldoende is.
  • De werknemer kan de verschillende keuzemogelijkheden – zoals eerder of later met pensioen gaan – berekenen met behulp van de pensioenplanner.

Wat kun jij doen?

Pensioen is een arbeidsvoorwaarde. Als werkgever heb je daarom ook een rol in het geven van inzicht in de pensioenregeling en de pensioensituatie. Pensioenfonds Meubel probeert je zo veel mogelijk te ondersteunen. We verzorgen bijvoorbeeld presentaties op locatie of vraag of onze Pensioenconsulent eens langs komt! Interesse? Laat het ons dan weten!