Het is goed om te weten dat je via Pensioenfonds Meubel bent verzekerd voor een nabestaandenpensioen zolang je in één van de aangesloten branches werkt. Een nieuwe relatie heeft daarom ook gevolgen voor je pensioen zolang je deelneemt aan onze pensioenregeling.

Woon je samen? Laat het ons weten!

Als je trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, krijgt het pensioenfonds dit automatisch te horen via de gemeente. Maar als je een samenlevingscontract afsluit met je partner, moet je zelf je partner aanmelden bij het pensioenfonds. Dit geldt alleen als je nog niet met pensioen bent.

Dit is er voor je partner geregeld

Als je overlijdt, krijgt je partner een uitkering. Deze uitkering krijgt je partner de rest van zijn of haar leven. Als je niet meer werkt in één van de aangesloten branches (en dus ook niet meer elk jaar een beetje van je pensioen opbouwt), ben je ook niet meer verzekerd voor een nabestaandenpensioen. Daarom ruilen wij als je uit dienst gaat een deel van je ouderdomspensioen om voor een partnerpensioen en wezenpensioen. Jouw pensioen wordt dan wat lager, maar je partner heeft wel een inkomen als jij er niet meer bent. Wil je deze ruil niet? Laat ons dat dan weten, uiterlijk 2 maanden nadat je uit dienst treedt.

Wil je een extra verzekering afsluiten voor als je overlijdt?

Wil je iets extra’s regelen voor je partner voor het geval je tijdens je dienstverband komt te overlijden? In sommige gevallen kun je er voor kiezen om een Anw-hiaatverzekering af te sluiten via Pensioenfonds Meubel. Als je een nieuwe relatie hebt, kun je je binnen 3 maanden aanmelden voor deze verzekering. Dit geldt alleen als je nog niet met pensioen bent.