Werk je in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw, orgelbouw of houthandel? Dan bouw je automatisch pensioen op bij Pensioenfonds Meubel. Het is goed om te weten dat er via Pensioenfonds Meubel niet alleen een pensioen voor jou is geregeld. Via het pensioenfonds is er namelijk ook iets geregeld als je arbeidsongeschikt raakt of als je overlijdt.

Ouderdomspensioen: het pensioen voor jou

Elk jaar dat je in één van de aangesloten branches werkt, bouw je een beetje pensioen op. Als je met pensioen gaat, tellen we al deze beetjes bij elkaar op en dat is het pensioen dat je elk jaar, de rest van je leven gaat krijgen. Het ouderdomspensioen is dus je inkomen voor later.

Nabestaandenpensioen: een uitkering voor je nabestaanden als jij er niet meer bent

Waarschijnlijk denk je er liever niet over na, maar hoe blijven je nabestaanden in financieel opzicht achter als jij er niet meer bent? Je salaris stopt, terwijl kosten – zoals de hypotheek of kosten voor kinderen – gewoon door blijven lopen. Het is goed om te weten dat je via Pensioenfonds Meubel bent verzekerd voor een nabestaandenpensioen zolang je in één van de aangesloten branches werkt. Als je overlijdt, krijgt je partner een uitkering. Deze uitkering krijgt je partner de rest van zijn of haar leven. Ook voor je jongere kinderen is er wat geregeld.

Als je niet meer werkt in één van de aangesloten branches (en dus ook niet meer elk jaar een beetje van je pensioen opbouwt), ben je ook niet meer verzekerd voor een nabestaandenpensioen. Daarom ruilen wij als je uit dienst gaat een deel van je ouderdomspensioen om voor een partnerpensioen en wezenpensioen. Jouw pensioen wordt dan wat lager, maar je partner heeft wel een inkomen als jij er niet meer bent. Wil je deze ruil niet? Laat ons dat dan weten, uiterlijk 2 maanden nadat je uit dienst treedt.

Arbeidsongeschikt: je blijft toch pensioen opbouwen

Als je arbeidsongeschikt raakt, zorgt Pensioenfonds Meubel ervoor dat je toch pensioen blijft opbouwen. Jij en je werkgever hoeven daar geen premie voor te betalen. In sommige gevallen is er via je werkgever nog iets aanvullends geregeld: een arbeidsongeschiktheidspensioen. Je krijgt dan van Pensioenfonds Meubel een aanvulling op de WIA-uitkering die je van UWV krijgt.