Overslaan en naar inhoud gaan

Loongegevens aanleveren

Je levert loongegevens aan met de uniforme pensioenaangifte. Het aanleveren gaat direct vanuit je salarispakket. 

Gegevens aanleveren over een periode vóór 1 januari 2021? 

Dit kun je doen op het werkgeversportaal onder het tabblad ‘Wijziging vóór 2021’. Hier vind je een Excelbestand inclusief handleiding waarmee je de loongegevens kunt aanleveren. 

Let op: de verwerking van de aangeleverde gegevens zal eind 2021 leiden tot een correctie-nota.

Aanleveren met de uniforme pensioenaangifte

De uniforme pensioenaangifte (upa) is de standaard voor het uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers en pensioenfondsen. Met de upa lever je loongegevens direct aan via je salarispakket. In je salarispakket zie je direct of je pensioenaangifte goed is verstuurd. De status van de verwerking van je aanlevering kun je bij ons bekijken.

Zorg ervoor dat de pensioenaangifte op tijd bij ons binnen is. Bekijk de uiterste aanleverdata voor de pensioenaangifte. 

Je salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

Je verstuurt jouw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit je salarispakket. Je hebt daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa. Heb je geen salarispakket? Dan raden we je aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Elk salarispakket werkt net even anders. Je softwareleverancier kan je daarom het beste uitleggen hoe je in jouw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor je.

Upa activeren

Voordat je pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeer je de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen je salarispakket(ten) en onze pensioenadministratie. 

Upa nu activeren.

Gebruik de volgende kenmerken bij het vullen van de regelinggegevens in het upa-bericht

Regeling kenmerkRegeling variantOmschrijving regelingType deelname
U0140-1064niet van toepassingBasispensioenregeling, pensioenreglement I; Verplichte basispensioenregeling (Sector Meubelindustrie & Meubileringsbedrijven, Orgelbouw en Tentoonstellingsbouw)Verplicht
U0140-1164niet van toepassingAspiranten regeling; Verplichte basispensioenregeling (Sector Meubelindustrie & Meubileringsbedrijven, Orgelbouw en Tentoonstellingsbouw)Verplicht
U0140-1165niet van toepassingAanvullend reglement excedent; Vrijwillige aanvullende excedentregeling (Sector Meubelindustrie & Meubileringsbedrijven, Orgelbouw en Tentoonstellingsbouw) 
U0140-1167niet van toepassingVrijwillige aanvullende WIA-excedentregeling; Reglement WIA-excedent (Sector Meubelindustrie & Meubileringsbedrijven, Orgelbouw en Tentoonstellingsbouw) 
U0140-1215niet van toepassingBasispensioenregeling, pensioenreglement I; Verplichte basispensioenregeling (Sector Houthandel)Verplicht
U0140-1217niet van toepassingAspiranten regeling; Verplichte basispensioenregeling (Sector Houthandel)Verplicht
U0140-1216niet van toepassingAanvullend reglement excedent; Vrijwillige aanvullende excedentregeling (Sector Houthandel) 
U0140-1218niet van toepassingVrijwillige aanvullende WIA-excedentregeling; Reglement WIA-excedent (Sector Houthandel)