Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Organisatie: Waardeoverdracht tijdelijk niet mogelijk


De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel is sinds februari 2021 weer hoger dan 100%. We moeten dan eigenlijk weer meewerken aan waardeoverdracht. Maar we kunnen dat op dit moment niet doen. Vanaf juli 2021 zal het wel weer mogelijk zijn.

Lees meer

Dekkingsgraad in maart


Eind maart is de actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds gestegen van 109,3% naar 112,0%. De beleidsdekkingsgraad is in maart gestegen naar 102,3% (februari 2021: 100,7%).

Lees meer

Voor werkgevers: informatie over de ambtshalve nota


Je bent aangesloten bij Pensioenfonds Meubel. Je hebt zojuist een ambtshalve (geschatte) nota ontvangen. Deze nota is gestuurd omdat wij volgens onze administratie nog niet alle loongegevens van je werknemers hebben ontvangen. Lees meer over hoe je de loongegevens kunt aanleveren. 

Lees meer

Geen actuele bedragen op mijnpensioenoverzicht.nl 


Als je wilt weten hoeveel pensioen je later krijgt, ga je naar mijnpensioenoverzicht.nl. Helaas kloppen de gegevens die je daar ziet niet helemaal. Lees meer.

Lees meer

Pensioenakkoord: eenmalig bedrag uit laten betalen op je pensioendatum


Vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel krijg je per 1 januari 2023 een extra keuzemogelijkheid. Wanneer je met pensioen gaat, kun je eenmalig een bedrag in 1 keer uit laten betalen.

Lees meer

Tijdelijk geen digitale berichten mogelijk


Wij hebben een nieuwe pensioenuitvoerder. Hierdoor kunnen wij tijdelijk geen digitale berichten naar je sturen en is de pensioenplanner niet bereikbaar. Lees hoe wij nu voor je klaarstaan.

Lees meer

Je pensioen checken was nog nooit zo makkelijk


Het is goed om regelmatig je pensioen te checken, vooral bij veranderingen in je leven. Check daarom nu snel en eenvoudig je pensioen met de gratis Pensioenchecker app.

Lees meer

Wijzigingen in de premie en opbouw


De inkoop van pensioen wordt duurder. Daarom gaat de pensioenpremie omhoog. Werk je in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw of orgelbouw (Regeling A)? Dan gaat ook je pensioenopbouw omlaag. 

Lees meer

Vacature in de auditcommissie van Pensioenfonds Meubel


In de auditcommissie van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven (Pensioenfonds Meubel) ontstaat per 1 juli 2021 een vacature omdat de zittingstermijn van één van de huidige leden eindigt. Pensioenfonds Meubel is het pensioenfonds voor de Meubelindustrie en Interieurbouw, de Orgelbouw, de Tentoonstellingsbouw en de Houthandel. 

Lees meer

Pensioenfondsen Meubel en PHJ besluiten samen te gaan  


Pensioenfonds Meubel en Pensioenfonds Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw (PHJ) willen samen verder. De samenvoeging zorgt voor schaalvoordelen voor beide partijen en een robuuste organisatie. Het resultaat: lagere kosten en een toekomstbestendig pensioen. Groot voordeel hierbij is dat beide pensioenregelingen en sectoren een grote verwantschap hebben.

Lees meer