Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad van mei


Eind mei 2022 steeg onze actuele dekkingsgraad naar 123,7% (eind april: 123,0%). De beleidsdekkingsgraad steeg naar 118,1% (eind april: 117,4%).

Lees meer

Uitslag verkiezingen bekend


In mei hielden we verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. We zochten 3 nieuwe leden namens de pensioengerechtigden. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. We zijn blij met de nieuwe leden: Jim Boester, Andries Stam en Frans de Boer.

Lees meer

Hoeveel beleggingsrisico mogen wij nemen? Geef je mening!


Hoeveel risico mogen we nemen met onze beleggingen? Wil je juist veel of weinig risico nemen? En hoe belangrijk vind je maatschappelijk verantwoord beleggen? We horen het graag. Doe mee aan ons onderzoek over risicobereidheid en geef je mening!

Lees meer

Vacature verantwoordingsorgaan


Wil jij je graag inzetten voor het pensioen van jou en jouw collega’s? Dan zoeken wij jou! Pensioenfonds Meubel heeft een vacature voor een lid van het verantwoordingsorgaan namens actieven.

Lees meer

Het laatste nieuws over het nieuwe pensioenstelsel


Alle pensioenfondsen gaan uiterlijk in 2027 over op een nieuwe pensioenregeling. Sinds 30 maart ligt het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ bij de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de wet begin 2023 ingaat. Lees hoe we ons voorbereiden op het nieuwe pensioenstelsel.

Lees meer

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam


Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een erg zorgelijke situatie ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. We zijn dan ook extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en jouw pensioen.

Lees meer

Hoera! Pensioenchecker 100.000 keer gedownload


De gratis Pensioenchecker app geeft inzicht in hoeveel pensioen en AOW je later netto per maand krijgt. Ook zie je eenvoudig wat er gebeurt met je pensioen als je eerder of later stopt met werken. Lees hoe je de app zelf downloadt en check je pensioen.

Lees meer

Verhoging van het pensioen en wijzigingen in de premie


Ieder jaar maken de werkgeversorganisaties en de vakbonden nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Ook kijkt het pensioenfonds elk jaar of het pensioen kan worden verhoogd. Bekijk wat er verandert in 2022 en wat dat voor jou betekent.

Lees meer

Je pensioen in 2022


Binnenkort ontvang je als gepensioneerde deelnemer je eerste pensioenuitkering van 2022. Aan het begin van een jaar verandert er meestal iets in je pensioenuitkering. Wil je nu al weten wat er voor jou verandert in 2022?

Lees meer

Relatiemanager Ellen Bijnsdorp is er speciaal voor jou


Je kunt bij onze relatiemanager, Ellen Bijnsdorp, terecht met al je vragen op pensioengebied. Voor veel werkgevers is Ellen inmiddels een bekend gezicht. En voor wie haar nog niet kent: wij stellen haar graag aan je voor!

Lees meer

Werkgevers: salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geef je via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. Je gebruikt hiervoor je salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer