Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Wij zijn genomineerd voor de innovatie-award!


Pensioenfonds Meubel is genomineerd voor de Pensioen Pro Awards 2022. De nominatie is voor de categorie innovatie. En daar zijn we heel trots op! Op 4 oktober 2022 maakt Pensioen Pro Awards de winnaars bekend.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof en pensioen


Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Bekijk wat betaald ouderschapsverlof betekent voor je pensioen.

Lees meer

Dekkingsgraad van augustus


Eind augustus 2022 steeg onze actuele dekkingsgraad naar 123,7% (eind juli: 119,8%). De beleidsdekkingsgraad steeg naar 119,7% (eind juli: 119,0%).

Lees meer

Het verkort jaarverslag 2021 is uit


Bekijk ons verkort jaarverslag over 2021. Daarin vertellen we hoe het financieel met Pensioenfonds Meubel ging en welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? We zetten de belangrijkste feiten voor je op een rij.

Lees meer

Nieuwe samenstelling verantwoordingsorgaan


Ons verantwoordingsorgaan bestaat sinds 1 juli 2022 uit 9 leden. 3 deelnemers, 3 werkgevers en 3 pensioengerechtigden. Dat waren er eerder 15. Een kleiner verantwoordingsorgaan is voor iedereen beter werkbaar. Bekijk de leden.

Lees meer

Het laatste nieuws over het nieuwe pensioenstelsel


Alle pensioenfondsen gaan uiterlijk in 2027 over op een nieuwe pensioenregeling. Sinds 30 maart ligt het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ bij de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat de wet begin 2023 ingaat. Lees hoe we ons voorbereiden op het nieuwe pensioenstelsel.

Lees meer

Situatie in Oekraïne: we zijn extra waakzaam


Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een erg zorgelijke situatie ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. We zijn dan ook extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en jouw pensioen.

Lees meer

Hoera! Pensioenchecker 100.000 keer gedownload


De gratis Pensioenchecker app geeft inzicht in hoeveel pensioen en AOW je later netto per maand krijgt. Ook zie je eenvoudig wat er gebeurt met je pensioen als je eerder of later stopt met werken. Lees hoe je de app zelf downloadt en check je pensioen.

Lees meer

Verhoging van het pensioen en wijzigingen in de premie


Ieder jaar maken de werkgeversorganisaties en de vakbonden nieuwe afspraken over de pensioenregeling. Ook kijkt het pensioenfonds elk jaar of het pensioen kan worden verhoogd. Bekijk wat er verandert in 2022 en wat dat voor jou betekent.

Lees meer

Je pensioen in 2022


Binnenkort ontvang je als gepensioneerde deelnemer je eerste pensioenuitkering van 2022. Aan het begin van een jaar verandert er meestal iets in je pensioenuitkering. Wil je nu al weten wat er voor jou verandert in 2022?

Lees meer

Relatiemanager Ellen Bijnsdorp is er speciaal voor jou


Je kunt bij onze relatiemanager, Ellen Bijnsdorp, terecht met al je vragen op pensioengebied. Voor veel werkgevers is Ellen inmiddels een bekend gezicht. En voor wie haar nog niet kent: wij stellen haar graag aan je voor!

Lees meer

Werkgevers: salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geef je via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. Je gebruikt hiervoor je salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer