Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad in mei


Eind mei is de actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds gedaald van 115,2% naar 115,1%. De beleidsdekkingsgraad is in mei gestegen naar 105,6% (april 2021: 104,0%).

Lees meer

Beoogde consolidatie met Bpf Houtverwerkende Industrie gaat niet door


De beoogde consolidatie Bpf Houtverwerkende Industrie en Jachtbouw gaat niet door. Belangrijkste oorzaak is het in de afgelopen maanden opgelopen verschil in dekkingsgraad.

Lees meer

Voor werkgevers: informatie over de ambtshalve nota


Je bent aangesloten bij Pensioenfonds Meubel. Je hebt zojuist een ambtshalve (geschatte) nota ontvangen. Deze nota is gestuurd omdat wij volgens onze administratie nog niet alle loongegevens van je werknemers hebben ontvangen. Lees meer over hoe je de loongegevens kunt aanleveren. 

Lees meer

Organisatie: Waardeoverdracht tijdelijk niet mogelijk


De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Meubel is sinds februari 2021 weer hoger dan 100%. We moeten dan eigenlijk weer meewerken aan waardeoverdracht. Maar we kunnen dat op dit moment niet doen. Vanaf juli 2021 zal het wel weer mogelijk zijn.

Lees meer

Geen actuele bedragen op mijnpensioenoverzicht.nl 


Als je wilt weten hoeveel pensioen je later krijgt, ga je naar mijnpensioenoverzicht.nl. Helaas kloppen de gegevens die je daar ziet niet helemaal. Lees meer.

Lees meer

Pensioenakkoord: eenmalig bedrag uit laten betalen op je pensioendatum


Vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel krijg je per 1 januari 2023 een extra keuzemogelijkheid. Wanneer je met pensioen gaat, kun je eenmalig een bedrag in 1 keer uit laten betalen.

Lees meer

Tijdelijk geen digitale berichten mogelijk


Wij hebben een nieuwe pensioenuitvoerder. Hierdoor kunnen wij tijdelijk geen digitale berichten naar je sturen en is de pensioenplanner niet bereikbaar. Lees hoe wij nu voor je klaarstaan.

Lees meer

Je pensioen checken was nog nooit zo makkelijk


Het is goed om regelmatig je pensioen te checken, vooral bij veranderingen in je leven. Check daarom nu snel en eenvoudig je pensioen met de gratis Pensioenchecker app.

Lees meer

Wijzigingen in de premie en opbouw


De inkoop van pensioen wordt duurder. Daarom gaat de pensioenpremie omhoog. Werk je in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw of orgelbouw (Regeling A)? Dan gaat ook je pensioenopbouw omlaag. 

Lees meer

Vacature in de auditcommissie van Pensioenfonds Meubel


In de auditcommissie van het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven (Pensioenfonds Meubel) ontstaat per 1 juli 2021 een vacature omdat de zittingstermijn van één van de huidige leden eindigt. Pensioenfonds Meubel is het pensioenfonds voor de Meubelindustrie en Interieurbouw, de Orgelbouw, de Tentoonstellingsbouw en de Houthandel. 

Lees meer