Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad van december


Eind december 2021 steeg de actuele dekkingsgraad van het pensioenfonds naar 119,7% (eind november: 115,4%). De beleidsdekkingsgraad steeg naar 114,1% (eind november: 113,0%).

Lees meer

Je pensioen in 2022


Binnenkort ontvang je als gepensioneerde deelnemer je eerste pensioenuitkering van 2022. Aan het begin van een jaar verandert er meestal iets in je pensioenuitkering. Wil je nu al weten wat er voor jou verandert in 2022?

Lees meer

Is er later nog wel pensioen over?


‘Is er straks nog pensioen voor de jongere van nu?’ Een vraag die wij stelden aan bestuurslid Rob van Dijk. Hij vertelt dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Het pensioen van Pensioenfonds Meubel is straks niet zomaar ‘op’. Waarom niet? Dat legt hij uit.

Lees meer

Hoe berekenen we de pensioenpremie en pensioenopbouw?


De pensioenpremie en pensioenopbouw verschillen per periode. Dat komt doordat het aantal werkdagen per periode verschilt. Bekijk het rekenvoorbeeld.

Lees meer

Relatiemanager Ellen Bijnsdorp is er speciaal voor jou


Je kunt bij onze relatiemanager, Ellen Bijnsdorp, terecht met al je vragen op pensioengebied. Voor veel werkgevers is Ellen inmiddels een bekend gezicht. En voor wie haar nog niet kent: wij stellen haar graag aan je voor!

Lees meer

Nieuw bestuurslid: Morris de Jong


Pensioenfonds Meubel heeft sinds kort een nieuw bestuurslid: Morris de Jong. Met zijn 28 jaar is hij het jongste bestuurslid van Pensioenfonds Meubel. We maken kennis met Morris.

Lees meer

Werkgevers: salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geef je via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. Je gebruikt hiervoor je salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer

Nieuwe regels voor pensioenen uitgesteld


Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. De bedoeling was dat pensioenfondsen tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 konden overstappen op het nieuwe pensioenstelsel. Dit schuift nu op, met een jaar.

Lees meer

Thema: Nieuw pensioenstelsel


Jouw pensioen is te belangrijk om ingewikkeld te zijn. Daarom willen wij de afspraken die sociale partners en Pensioenfonds Meubel als gevolg van het pensioenakkoord voor jouw pensioen maken, goed uitleggen. Dat doen we op deze themapagina "Nieuw pensioenstelsel".

Lees meer

Wijzigingen in de premie en opbouw


De inkoop van pensioen wordt duurder. Daarom gaat de pensioenpremie omhoog. Werk je in de meubelbranche, tentoonstellingsbouw of orgelbouw (Regeling A)? Dan gaat ook je pensioenopbouw omlaag. 

Lees meer

Voor werkgevers: informatie over de ambtshalve nota


Je bent aangesloten bij Pensioenfonds Meubel. Je hebt zojuist een ambtshalve (geschatte) nota ontvangen. Deze nota is gestuurd omdat wij volgens onze administratie nog niet alle loongegevens van je werknemers hebben ontvangen. Lees meer over hoe je de loongegevens kunt aanleveren. 

Lees meer

Pensioenakkoord: eenmalig bedrag uit laten betalen op je pensioendatum


Vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel krijg je per 1 januari 2023 een extra keuzemogelijkheid. Wanneer je met pensioen gaat, kun je eenmalig een bedrag in 1 keer uit laten betalen.

Lees meer

Je pensioen checken was nog nooit zo makkelijk


Het is goed om regelmatig je pensioen te checken, vooral bij veranderingen in je leven. Check daarom nu snel en eenvoudig je pensioen met de gratis Pensioenchecker app.

Lees meer

Verhoging pensioen voormalig Bedrijfstakpensioenfonds Houthandel


Deelnemers van voormalig Bedrijfstakpensioenfonds Houthandel krijgen een eenmalige verhoging van het pensioen.

Lees meer

Nieuwe pensioenreglementen beschikbaar


Per 1 januari 2021 zijn er nieuwe pensioenreglementen voor Pensioenfonds Meubel beschikbaar. Download deze nieuwe reglementen op de pagina Juridische informatie en beleid. Je kunt de reglementen ook bij ons opvragen. Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Pensioenadministratie per 1 januari 2021 naar TKP Pensioen


Pensioenfonds Meubel is per 1 januari 2021 overgestapt naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Onze nieuwe pensioenuitvoerder is TKP Pensioen in Groningen.

Lees meer

Versoepelingen bij overgang naar nieuw pensioenstelsel


Minister Koolmees wil fondsen de komende jaren alvast gebruik laten maken van de soepeler regels uit het nieuwe pensioenstelsel dat er straks komt.

Lees meer

Meer duidelijkheid over nieuw pensioenstelsel


Afgelopen vrijdag zijn het kabinet en de sociale partners het eens geworden over de uitwerking van het pensioenakkoord. In het nieuwe pensioenstelsel zal de hoogte van het pensioen onzekerder worden.

Lees meer

Pensioen als er geen werk meer is


Gaat jouw bedrijf failliet en kan de werkgever jouw pensioen niet langer betalen, dan neemt het UWV de premie over. Het is belangrijk dat je dit zelf aanvraagt bij het UWV.

Lees meer

Samengaan met Houthandel: het is rond!


Vanaf 1 januari 2020 gaan Pensioenfonds Houthandel en Pensioenfonds Meubel samen verder. De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven dat de bij Pensioenfonds Houthandel opgebouwde pensioenen overgaan naar Pensioenfonds Meubel.

Lees meer