Overslaan en naar de inhoud gaan

Betalingsregeling mogelijk voor pensioenpremie


Het coronavirus raakt ons allemaal. In onze sectoren zijn er bedrijven waar de omzet daalt en de kosten doorlopen. Werkgevers kunnen moeite hebben met het betalen van de pensioenpremies. Werknemers en pensioengerechtigden kunnen zich onzeker voelen over hun pensioen. Daarom heeft pensioenfonds Meubel tijdelijk besloten om voor de pensioenpremies een betalingsregeling mogelijk te maken. Het later betalen van de premie heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers.

Wat als je de premie niet kunt betalen?

De pensioenopbouw loopt door. Dat betekent dus ook dat wij hiervoor aan onze financiële verplichtingen moeten blijven voldoen. Pensioenpremies moeten daarom wel betaald worden. We hebben besloten om de basis van ons administratieve proces en de premie-inning zoveel mogelijk intact te laten. Dat betekent dat je gewoon nota’s blijft ontvangen. We gaan er vanuit dat je onze premienota tijdig betaalt. Maar het ene bedrijf wordt harder geraakt dan het andere. Daar willen we rekening mee houden. Daarnaast heeft de overheid de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) aangekondigd. Deze maatregel wordt de komende weken concreet gemaakt. Kun je ondanks de financiering via de NOW toch de pensioenpremie niet op tijd betalen? Stuur dan een e-mail naar deelnemer@meubelpensioen.nl. Geef in je e-mail aan waarom je de premienota tijdelijk niet (volledig) kunt betalen. We bekijken dan samen wat we voor je kunnen betekenen. Nota’s die je nu niet betaalt moet je later wel inhalen, maar we bekijken samen welke betalingsregeling we kunnen afspreken.

Wat betekent dit voor het pensioen van werknemers?

Het later betalen van de premie heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw, uitbetaling of arbeidsongeschiktheidsregelingen van werknemers. De pensioenadministratie en het betalen van de pensioenen gaat op dezelfde manier door. Alles is nu zo ingericht dat we zonder problemen de uitbetalingen op tijd kunnen doen. Wij beleggen pensioen voor lange termijn, waardoor we minder last hebben van dagkoersen. We verwachten dat we pas in het 4e kwartaal van dit jaar echt kunnen zien wat de gevolgen zijn. Aan de ene kant omdat we niet weten hoelang deze situatie duurt, aan de andere kant omdat nooit is te voorspellen hoe de financiële markt reageert. Misschien herstelt deze wel later dit jaar. We maken dan de balans op.

We zijn nog steeds goed bereikbaar 

Heb je een vraag aan ons? Je kunt ons net als anders bellen of mailen. Hier zie je hoe je contact opneemt met Pensioenfonds Meubel.

Hoe nu verder?

Pensioenfonds Meubel volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt je op de hoogte via deze website. Wij wensen jou succes en vooral gezondheid toe om in deze onrustige tijden je organisatie en je privéleven draaiende te houden.